Usein kysyttyä

Kysyvä ei tieltä eksy. Olemme koonneet yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia tälle sivulle.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi voit lähettää kysymyksen sivun alalaidasta löytyvällä lomakkeella.

• Paljonko päivähoito Kotolassa maksaa?

Hoitomaksun määrään vaikuttavat:

• lapsen hoitoaika
    • palvelusetelin suuruus, johon vaikuttaa perheen koko ja vanhempien tulot
    • Maksut ovat samat kuini kunnalisella puolella (poikkeuksena englantilainen leikkikoulu)
    • Englantilaisessa leikkikoulussa peritään 30 euron lisämaksu / kk kaikilta perheiltä palvelusetelin määrästä riippumatta.
  • Miten päiväkodit ovat auki loma-aikoina?

Rovaniemellä Kotola Saarenkylä päivystää loma-aikoina. Muut yksiköt ovat suljettuna kesällä heinäkuun ja jouluna etukäteen ilmoitetun ajanjakson. Näinä aikoina hoitoa tarvitsevat lapset hoideetaan Kotola Saarenkylässä.

Oulussa Soittajankankaan Kotola on auki on myös heinäkuussa.

• Kuka valvoo yksityisen päiväkodin toimintaa?

Kunta tai kaupunki valvoo ja ohjaa päiväkotiemme toimintaa. Toiminnan laatu tulee yksityisessä varhaiskasvatuksessa olla kunnalista varhaiskasvatusta vastaava. Omat laatukriteerimme ovat todella korkealla. Omavalvontasuunnitelmaamme kuuluu laadun jatkuva tarkkailu.

Kunnat tekevät valvontakäyntejä päiväkoteihimme säännöllisesti. Käymme jatkuvasti avointa ja hyvää keskustelua kunten varhaiskasvatuksesta vastaavien ihmisten kanssa.

Kaikissa päiväkodeissamme noudatetaan sekä valtakunnallista että kunnan omaa varhaiskasvatussuunitelmaa, jota täydentää Kotolan oma varhaiskasvatussuunnitelma, ryhmäkohtaiset ja lasten omat vasut sekä Kotolan toiminnan vuosikello.

Ylin valvova taho yksityisillä päiväkodeilla on aluehallintovirastot, jotka myös myöntävät toimiluvat.

• Mitä hoitomuotoja Kotolassa tarjotaan?

Tarjoamme sekä kokoaikaista että osa-aikaista hoitoa. Osa-aikaisia hoitopaikkoja on rajoitettu määrä, sillä haluamme ryhmäkokojen pysyvän maltillisina.

Talokohtaisia hoitomuotoja voitte tiedustella päiväkotien johtajilta.

• Saako lapsi tarvittaessa varhaiserityiskasvatuksen palveluja?

Kyllä.

Rovaniemellä käytössämme on Rovaniemen kaupungin resurssoima erityisvarhaskasvatuksen lastentarhanopetaja. Hän kiertää ryhmissämme aina tarvittaessa konsultoimassa.

• Miten Kotolassa on huomioitu tietoturva-asiat?

Tietoturva-asiat on kirjattu meidän omaan tietoturvasuunnitelmaan, joka on nähtävissä kaikissa taloissamme. Rovaniemellä tietosuojavastaavamme on Katri Kari. Uuden tietosuoja-asetuksen astuessa voimaan toukokuussa 2018 otimme ulkopuolisen asiantuntijan tekemään tietoturvakartoituksen, jotta varmasti kaikki asiat tuli siihen kirjattua ja läpi käytyä.

Kysymme aina perheiltä luvat esim. kuvaamiseen tai videointiin.

• Miten hoitomaksu määräytyy ja minne lasku tulee?

Perheen maksaman omavastuun määrä riippuu palvelusetelien suuruudesta. Perheen velvollisuus on pitää omat tulotiedot ajantasalla kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen, jotta hoitomaksu laskutetaan oikein. Lasku tulee kotiin paperilaskuna. Käytössämme on  myös E-lasku.

Laskun eräpäivä on aina kuukauden 15.pv. Perimme maksut taannehtivasti. Edellisen kuukauden maksu erääntyy seuraavan kuukauden 15.pv.

Laskutuksesta vastaa Pia Alamaunu p. 040 968 12664

• Voiko hoitomuotoja vaihtaa kesken kauden?

Hoitomuotojen vaihtaminen on yleensä mahdollista. Näissä tilanteissa ottakaa yhteyttä päiväkodin johtajaan.

• Milloin päivähoitoon pitää hakea?

Suosituimmat ajanjaksot hoidon aloittamiselle ovat elo- ja tammikuu. Päiväkotiin kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin, sillä hoitopaikkoja varataan jatkuvasti. Jokaisessa talossa on jonotuslistat, joilla olijoille soitetaan aina kun paikkoja vapautuu.

• Miten palveluseteliä haetaan?

Palvelusetiä haetaan kaupungin omien järjestelmien kautta. Päiväkodin johtaja auttaa hakuprosessissa.

Kun lapsi aloittaa Kotolassa, perhe saa infokirjeen, jossa on ohjeet myös palvelusetelin hakemiseen.

• Mistä päiväkodin ruoka tulee?

Rovaniemellä Kotola Saarenkylässä toimii valmistuskeittiömme, jossa kokkimme Tuomas valmistaa maukkaat ateriat ja sieltä ne toimitetaan muihin Rovaniemen taloihimme.

Oulun Soittajankankaalle tulee myös oma valmistuskeittiö ja ikioma kokki.

• Millainen on päiväkodin työntekijöiden koulutus?

Olemme tarkkoja henkilöstömme asianmukaisesta koulutuksesta. Lastentarhanopettajina työskentelee maistereita ja sosionomeja, joilla on asianmukainen pätevyys lastentarhanopettajan työhön. Lastenhoitajina toimii useimmiten lähihoitaja, joka on suuntautunut lasten ja nuorten koulutusohjelmaan.

Yhdessä ryhmässä työskentelee vähintään 1 lastentarhanopettaja ja kaksi hoitajaa.

• Miten päiväkodissa hoidetaan sijaisjärjestelyt?

Aina välillä henkilökunta on poissa esimerkiksi koulutuspäivän tai sairastumisen vuoksi. Tällöin hyödynnämme hyviä sijaisia, joita olemme keränneet omaan sijaisryhmäämme yli 40. Yleensä saamme sijaisen järjestettyä nopeasti. Joskus saamme sijaisjärjestelyn hoitumaan myös talon sisäisillä järjestelyillä.

Esitä kysymys

Luethan huollellisesti ettei kysymykseesi ole jo vastattu. Jätä myös yhteystietosi jos haluat vastauksen sähköpostiisi. Pyrimme vastaamaan kysymykseesi mahdollisimman pian. Kiitos!