Usein kysyttyä

Kysyvä ei tieltä eksy. Olemme koonneet yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia tälle sivulle.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi voit lähettää kysymyksen sivun alalaidasta löytyvällä lomakkeella.

 • Paljonko päivähoito Kotolassa maksaa?

  Hoitomaksun määrään vaikuttavat:

  • lapsen hoitoaika
  • palvelusetelin suuruus, johon vaikuttaa perheen koko ja vanhempien tulot
  • Maksut ovat samat kuin kunnallisella puolella (poikkeuksena englantilainen leikkikoulu ja Kotola Soittajankangas)
  • Englantilaisessa leikkikoulussa peritään 30 €/kk lisämaksu kaikilta perheiltä palvelusetelin määrästä riippumatta.
  • Kotola Soittajankankaalla peritään 15€/kk lisämaksu kaikilta perheiltä palvelusetelin määrästä riippumatta.
 • Miten päiväkodit ovat auki loma-aikoina?

  Rovaniemellä Kotola Saarenkylä päivystää loma-aikoina. Muut yksiköt ovat suljettuna juhannuksesta heinäkuun loppuun ja joulun aikaan etukäteen ilmoitetun ajanjakson. Näinä aikoina toimintaa yhdistetään ja varhaiskasvatusta tarvitsevat lapset ovat sijaishoidossa Kotola Saarenkylässä. Myös henkilökuntaa siirtyy kiinni olevista yksiköistä Kotola Saarenkylään.

   

  Oulussa Kotola Soittajankangas on auki myös heinäkuussa.

 • Kuka valvoo yksityisen päiväkodin toimintaa?

  Kunta tai kaupunki valvoo ja ohjaa päiväkotiemme toimintaa. Toiminnan laatu tulee yksityisessä varhaiskasvatuksessa olla kunnallista varhaiskasvatusta vastaava. Omat laatukriteerimme ovat todella korkealla. Omavalvontasuunnitelmaamme kuuluu laadun jatkuva tarkkailu.

  Kunnat tekevät valvontakäyntejä päiväkoteihimme säännöllisesti. Käymme jatkuvasti avointa ja hyvää keskustelua kuntien varhaiskasvatuksesta vastaavien ihmisten kanssa.

  Kaikissa päiväkodeissamme noudatetaan sekä valtakunnallista että kunnan omaa varhaiskasvatussuunnitelmaa, jota täydentää yksikkökohtaiset pedagogiset suunnitelmat, ryhmäkohtaiset varhaiskasvatussuunnitelmat ja lasten henkilökohtaiset varhaiskasvatussuunnitelmat sekä Kotolan toiminnan toteutuksen vuosikello .

  Ylin valvova taho yksityisillä päiväkodeilla on aluehallintovirastot, jotka myös myöntävät toimiluvat.

 • Mitä hoitomuotoja Kotolassa tarjotaan?

  Tarjoamme sekä kokoaikaista että osa-aikaista varhaiskasvatusta. Osa-aikaisia varhaiskasvatuspaikkoja on rajoitettu määrä, sillä haluamme ryhmäkokojen pysyvän maltillisina.

 • Saako lapsi tarvittaessa varhaiserityiskasvatuksen palveluja?

  Kyllä.

  Rovaniemellä käytössämme on Rovaniemen kaupungin resurssoimat yksikkökohtaiset varhaiskasvatuksen konsultoivat erityisopettajat. Lisäksi tarvittaessa saamme konsultaatiota Rovaniemen kaupungin varhaiserityiskasvatuksen ohjaavilta opettajilta ja menetelmä ohjaajilta.

 • Miten Kotolassa on huomioitu tietoturva-asiat?

  Tietoturva-asiat on kirjattu meidän omaan tietoturvasuunnitelmaan, joka on nähtävissä kaikissa taloissamme. Rovaniemellä tietosuojavastaavamme on Katri Kari. Uuden tietosuoja-asetuksen astuessa voimaan toukokuussa 2018 otimme ulkopuolisen asiantuntijan tekemään tietoturvakartoituksen, jotta varmasti kaikki asiat tuli siihen kirjattua ja läpi käytyä.

  Kysymme aina perheiltä luvat esim. kuvaamiseen tai videointiin.

 • Miten hoitomaksu määräytyy ja minne lasku tulee?

  Perheen maksaman omavastuun määrä riippuu palvelusetelien suuruudesta. Perheen velvollisuus on pitää omat tulotiedot ajantasalla kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen, jotta varhaiskasvatusmaksu laskutetaan oikein. Lasku tulee kotiin paperilaskuna, mutta suosittelemme ottamaan käyttöön e-laskun.

  Laskun eräpäivä on kuukauden 15. päivä. Perimme maksut takautuvasti eli kuluvan kuukauden varhaiskasvatusmaksu erääntyy seuraavan kuukauden 15.päivä.

  Laskutuksesta vastaa Pia Alamaunu p. 040 968 1264

 • Voiko hoitomuotoja vaihtaa kesken kauden?

  Hoitomuotojen vaihtaminen on yleensä mahdollista. Näissä tilanteissa ottakaa yhteyttä päiväkodin johtajaan. Hoitomuodon muuttuessa on aina tehtävä uusi palvelusetelihakemus sekä varhaiskasvatussopimus päiväkodin kanssa.

 • Milloin päiväkotiin pitää hakea?

  Paras ajanjakso varhaiskasvatuksen aloittamiselle on elokuu. Silloin muodostetaan toimintavuoden ryhmät ja täytetään kaikki varhaiskasvatuspaikat. Toiseksi paras aloitus ajankohta on tammikuu, mutta silloinkin on yleensä vain rajattu pieni määrä mahdollisesti vapautuvia varhaiskasvatuspaikkoja. Kesken toimintavuoden voi tulla joskus vapaita varhaiskasvatuspaikkoja esim. perheen muuton vuoksi.

  Päiväkotiin kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin, n. 1/2-1 vuosi ennen suunniteltua varhaiskasvatuksen aloitusta. Se voi auttaa pääsemään juuri siihen päiväkotiin, mikä on teillä toiveena.

  Jokaisessa talossa on jonotuslistat, joiden mukaan vapautuvat varhaiskasvatuspaikat jaetaan. Jakoperusteeseen vaikuttavat varhaiskasvatusmuoto, mahdollisten sisarusten määrä eli onko vapaita varhaiskasvatuspaikkoja tarpeeksi kaikille perheen lapsille ja aloitusajankohta. Kotolasssa jo olevien perheiden pienemmät sisarukset ovat aina etusijalla jonossa.

   

 • Miten palveluseteliä haetaan?

  Palveluseteliä haetaan kaupungin omien järjestelmien kautta. Kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjaus ja päiväkodin johtaja voivat auttaa hakuprosessissa. Kaupungin nettisivuilta löytyy myös lisätietoja palvelusetelin hakemisesta.

   

 • Mistä päiväkodin ruoka tulee?

  Rovaniemellä Kotola Saarenkylässä toimii valmistuskeittiömme, jossa kokkimme Tuomas valmistaa maukkaat ateriat ja sieltä ne toimitetaan muihin Rovaniemen yksiköihimme.

  Oulussa Kotola Soittajankankaalla on myös oma valmistuskeittiö ja kokkina Ari.

 • Millainen on päiväkodin työntekijöiden koulutus?

  Olemme tarkkoja henkilöstömme asianmukaisesta koulutuksesta. Varhaiskasvatuksen opettajina ja -lastenhoitajina työskentelevillä on asianmukainen koulutus ja pätevyys

  Ryhmissä työskentelee tällä hetkellä vähintään yksi varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa. Tahtomme on nostaa varhaiskasvatuksen opettajien määrää kahteen joka ryhmässä.

   

 • Miten päiväkodissa hoidetaan sijaisjärjestelyt?

  Aina välillä henkilökunta on poissa esimerkiksi koulutuspäivän tai sairastumisen vuoksi. Joskus saamme sijaisuuden järjestymään talon sisäisesti ja tarvittaessa palkkaamme sijaisen, joita löytyy Kotolan omasta sijaisreservistä. Yksiköillämme onkin monia lapsille, perheille ja ryhmille jo tutuksi tulleita, taitavia, innokkaita ja motivoituneita sijaisia, joille on luontevaa työskentely lasten kanssa.

Esitä kysymys

Luethan huollellisesti ettei kysymykseesi ole jo vastattu. Jätä myös yhteystietosi jos haluat vastauksen sähköpostiisi. Pyrimme vastaamaan kysymykseesi mahdollisimman pian. Kiitos!